autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iul. 4th, 2012

Piaţa auto din SUA, la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani

Vânzările de automobile din Statele Unite au depăşit estimările în luna iunie, în pofida redresării lente a economiei, şi au înregistrat, în primul semestru al acestui an, cel mai ridicat nivel de la debutul crizei, în 2008, şi până în prezent.

Cei trei giganţi ai industriei auto americane, General Motors, Ford şi Chrysler, au raportat luna trecută cifre cu mult peste cele înregistrate în de aceeaşi perioadă din 2011, când au dominat piaţa americană în urma cutremurului devastator, urmat de tsunami, ce a afectat producţia Toyota şi Honda, vânzările de automobile la nivelul pieţei urcând cu 22. Conform datelor Autodata, citate de Bloomberg, livrările de vehicule uşoare au crescut în iunie, propulsând volumul anualizat la 14.1 milioane de unităţi, faţă de cele 13.8 milioane prognozate. Iar, concret, vânzările GM au urcat cu 16 în iunie, cele ale Ford cu 7,1, iar în cazul Chrysler, cu 20. De asemenea, vânzările Nissan au avansat cu 28, peste estimările de 21. În acelaşi timp însă, livrările Toyota şi Honda s-au situat sub aşteptările analiştilor, deşi au crescut cu 60, respectiv 49.

Printre cele mai bine vândute modele au fost Chevrolet Malibu, cu o creştere de 32 faţă de iunie 2011, şi Ford Fusion cu un avans de 17. În aceste condiţii, analiştii estimează că a doua mare piaţă auto la nivel mondial se îndreaptă în 2012 către cele mai ridicate vânzări după 2007.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>