autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 14th, 2012

Patron de service auto, arestat pentru fraudarea a 5 societăți de asigurare

Patronul unui service auto din Florești a fost arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru fraudarea unui număr de 5 societăți de asigurare cu aproape 660.000 lei, prin întocmirea de devize și facturi de reparații auto fictive, care erau utilizate la formularea de solicitări de despăgubire pe polițe Casco pentru avarii inexistente, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Acesta este bănuit că, în perioada martie 2009 – iulie 2011, la scurte intervale de timp, a participat la înșelarea și păgubirea reprezentanților mai multor societăți comerciale din domeniul asigurărilor, cauzând o pagubă totală de 658.705,30 lei.

Procurorii clujeni susțin că „inculpatul a utilizat documente falsificate emise în numele SC Autohaus Service SRL prin care a atestat, în mod mincinos, pretinse reparații la diverse autovehicule (…)” și că „a eliberat devize, note de calcul al reparațiilor, precum și facturi de la service, care ulterior au fost folosite la întocmirea dosarelor de daună depuse la mai multe societăți de asigurare, acte care nu aveau la bază efectuarea reală de reparații, evenimentele rutiere declarate fiind fictive”.

În sarcina inculpatului au fost reținute un număr de 22 de acte materiale de înșelăciune, fiind eliberate acte ce atestau reparații la autoturisme marca VW, Mercedes, Ford, Audi și Renault.

Societățile de asigurare păgubite, care s-au constituit în părți vătămate, sunt Allianz Țiriac, Ardaf, Groupama, Omniasig și Uniqa.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>