joi, februarie 22, 2024
AcasăTransporturiOrașul german Hamburg va elimina traficul rutier, în următorii 20 ani

Orașul german Hamburg va elimina traficul rutier, în următorii 20 ani

Hamburg, al doilea oraș din Germania ca mărime, va elimina traficul rutier, în următorii 20 ani. Municipalitatea a anunțat dezvoltarea unei infrastructuri revoluționare, care va favoriza exclusiv traficul pietonal și ciclismul.

Green Network Plan‘ este numele inițiativei prin care orașul german Hamburg își propune să schimbe fața transporturilor din Germania, considerată, în mod ironic, patria mașinilor de lux și a autostrăzilor fără limită de viteză.

Hamburg este unul dintre cele mai aerisite orașe din Europa, aproape jumătate din suprafața metropolei fiind dedicată parcurilor și zonelor verzi. În maximum 20 ani, acestea vor fi interconectate prin Rețeaua Verde, o nouă rețea gigant de alei pietonale și piste pentru bicicliști.

Localnicii și turiștii vor putea, astfel, să se deplaseze dintr-un colț în altul al orașului fără un mijloc de transport motorizat, traficul rutier, așa cum îl percepem în prezent, urmând să devină redundant.

 “Alte orașe, printre care și Londra, beneficiază de inele verzi. Rețeaua Verde, însă, va fi unică, urmând să se întindă pe întreaga suprafață a metropolei, de la marginile ei, până în centru. În 15-20 ani veți putea explora orașul exclusiv pe jos sau pe bicicletă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei din Hamburg, Angelika Fritsch.

Accesul mașinilor va fi interzis pe întreaga suprafață a Rețelei Verzi și, în consecință, pe aproape întreg teritoriul orașului. Transportul în comun nu va fi suspendat, municipalitatea din Hamburg urmând, însă, să înlocuiască parcul actual cu vehicule noi, cu emisii zero.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole