miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiOpel Ampera/Chevrolet Volt au fost alese "Mașina Anului" în Europa

Opel Ampera/Chevrolet Volt au fost alese “Mașina Anului” în Europa

Competiția Car of the Year – ediția 2012 și-a anunțat astăzi marele câștigător, respectiv autoturismul care a întrunit cele mai multe voturi dintre cele 8 modele calificate în finală.

Mașinile care au primit titlul „Car of the Year 2012” sunt Opel Ampera/Chevrolet Volt, după ce au acumulat 330 de voturi din partea juriului. Pe locul al doilea s-a situat Volkswagen up!, cu 281 de voturi, iar pe poziția a treia s-a plasat Ford Focus.

Car of the Year este organizată în fiecare an de o asociație constituită din mai multe publicații din Europa, însă pentru această ediție au fost schimbate regulile de desfășurare.

Lista scurtă, care în mod normal era anunțată toamna, a fost făcută publică cu doar două luni înainte de Salonul Auto de la Geneva, unde a fost făcut cunoscut numele modelului câștigător. Anterior, acesta era cunoscut înainte de sfârșitul anului.

Pentru ediția 2012 au fost selectate 35 de autoturisme candidate, toate fiind obligate să respecte o serie de criterii, ajustate și ele odată cu această ediție. Astfel, mașinile trebuie să fie lansate până în ultima zi a anului în care se face selecția (2011 în cazul nostru), în cel puțin 5 țări europene, și să aibă un volum prognozat de cel puțin 5.000 de unități vândute. Câștigătorul este ales pe baza voturilor “juraților”, 59 de jurnaliști auto din 23 de țări europene, reprezentate proporțional în funcție de mărime și volumul de automobile vândute.

Anul acesta a fost o competiție mai strânsă ca niciodată, nefiind remarcat în mod special un model, așa cum s-a întâmplat în multe dintre edițiile anterioare. Lista finaliștilor a acoperit și clasele ieftine, cu VW up! și Fiat Panda, dar și clasele premium, cu Citroen DS5 și Range Rover Evoque. O apariție a fost Opel Ampera/Chevrolet Volt, modele-surori, care fac parte din segmentul mașinilor electrice, însă prezența motorului cu ardere internă care asigură o autonomie extinsă i-a determinat pe membrii juriului să le considere vehicule hibrid. Ultimul hibrid care a câșitgat COTY a fost Toyota Prius. Anul trecut, titlul a fost câștigat tot de un vehicul ecologic, Nissan Leaf, un automobil electric cu o caroserie compactă.

Clasament COTY 2012

  • Opel Ampera/Chevrolet Volt – 330 p
  • VW up! – 281 p
  • Ford Focus – 256 p
  • Range Rover Evoque – 186 p
  • Fiat Panda – 156 p
  • Citroen DS5 – 144 p
  • Toyota Yaris – 122 p
 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!