autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 30th, 2012

Omniasig lansează un nou produs Casco

Omniasig a lansat o nouă poliță de asigurare facultativă Casco, cu o acoperire de bază ce se poate extinde opțional, în funcție de necesitățile clientului, și cu tarife segmentate, corelate cu profilul de risc al fiecărui asigurat, a anunțat compania.

Noul produs face parte din planul de dezvoltare pe 2012 al Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), după fuziunea cu BCR Asigurări.

„Planul de dezvoltare al noului Omniasig VIG în 2012 prevede lansarea unor produse noi, flexibile şi adaptate actualului context economic şi nevoilor clienţilor. Primul astfel de produs lansat este noua poliţă Casco Omniasig. Acest produs nou este adaptat fiecărei categorii de client în parte (persoană fizică, juridică sau contract leasing), este un produs modular (are o acoperire de bază care se poate extinde opţional, în funcţie de necesităţile clientului) şi are un tarif segmentat şi corelat cu profilul de risc al asiguratului”, se arată într-un comunicat al Omniasig.

Noua companie are ca target pentru anul acesta realizarea unui volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei.

În primul trimestru din 2012, cele două companii implicate în fuziune, Omniasig și BCR Asigurări, au subscris cumulat prime în valoare de 282,03 milioane lei, în scădere cu 18,82 față de perioada similară a anului trecut.

Cu toate astea, valoarea însumată a despăgubirilor plătite de către ambele companii în acest prim trimestru a înregistrat o creştere de 27 faţă de primul trimestru al anului trecut, atingând suma de 287,22 milioane lei.

Ponderea cea mai mare în rezultatul înregistrat, respectiv de 73,54, au avut-o, ca şi până acum, asigurările auto.

Ramura asigurărilor Casco a crescut în primul trimestru din 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, cu 25,76, înregistrând o valoare a primelor brute subscrise de 136,08 milioane lei.

Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA şi Carte Verde), Omniasig a consemnat o scădere cu 56,48 a primelor brute subscrise, până la 71,35 milioane lei.

Valoarea despăgubirilor plătite a fost de 163,85 milioane lei pe Casco, mai mult cu 21,30 faţă de perioada anterioară similară, şi de 109,22 milioane lei pe RCA, cu 41.67 mai mult decât în primul trimestru din 2011.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>