autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 12th, 2012

Oficial: Mihai Marinescu, singurul romăn din F2, ţinteşte titlul

Mihai Marinescu, “Beu” pentru cunoscuţi, a confirmat că va lua startul în sezonul F2 2012. Prima cursă are loc duminică, 15 aprilie, la Silverstone.

Deşi, până de curând, participarea lui “Beu” pentru al treilea an consecutiv în F2 era incertă, din cauza lipsei fondurilor, tânărul pilot român, în vârstă de 23 de ani, a testat încrezător la Silvestone, înregistrând cel de-al doilea timp cumulat al celor patru sesiuni de acum două săptămâni. Iar săptămâna aceasta, Marinescu a confirmat participarea în F2 2012, al cărui start se va da duminică, pe “templul vitezei” din Marea Britanie.

Mai mult, având în vedere experienţa acumulată şi faptul că sezonul 2011 a fost cel mai bun pentru român, acesta câştigând cursa de la Monza, clasându-se de patru ori pe podium şi terminând pe locul 5 în clasamentul piloţilor, “Beu” şi-a stabilit deja obiectivul pentru acest sezon: câştigarea titlului şi, mai important, a marelui premiu, ce constă într-o sesiune de teste cu un monopost Williams de Formula 1.

“Sunt bucuros de revenirea în F2 pentru sezonul 2012. Mi-a plăcut să concurez în această serie, aşa că a fost o alegere naturală să continui aici (…) Evident, vreau să câştig campionatul şi să obţin marele premiu, testul cu monopostul Williams de Formula 1, dar am învăţat că sezonul este lung şi că este nevoie de constanţă şi multă muncă, pentru a-ţi îndeplini visul (…) Piloţii din 2012 sunt foarte buni, iar concurenţa va fi puternică, dar spectaculoasă pentru spectatori. Îmi voi face treaba şi voi încerca să fiu pe podium în aproape fiecare cursă. Dacă îmi voi face treaba perfect, va veni şi marele premiu”, a declarat pilotul român.

În 2012, monoposturile de F2 sunt dezvoltate de Williams, iar motoarele 1.8 Turbo, ce dezvoltă până la 500 CP, sunt furnizate de Audi. Graţie noii aerodinamici şi a “pachetului” de performanţă, compus din frâne ceramice şi pneuri Yokohama (în loc de Avon), maşinile sunt cu circa două secunde pe tur mai rapide decât anul trecut.

Sezonul F2 2012 are opt etape şi 16 curse, în fiecare zi a weekend-ului de curse având loc câte o întrecere. Iar în premieră, anul acesta a intrat în calendarul F2 circuitul de la Hungaroring (Budapesta, Ungaria).

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>