marți, august 9, 2022
AcasăMașini noiOfensiva Audi în zona SUV-urilor începe cu Q2 și continuă cu Q4,...

Ofensiva Audi în zona SUV-urilor începe cu Q2 și continuă cu Q4, Q6 și Q8

Audi încearcă să câștige cotă de piață cu ajutorul segementelor crossover și SUV. Pentru a-și atinge ținta are în plan o serie de noi modele din familia Q, între care și Q2, care ar putea ridica la 7 numărul SUV-urilor Audi.

Potrivit informațiilor neoficiale, numărătoarea se va face de la Q2 până la Q8, însă poziționarea va fi în funcție de cifra pară sau impară din denumire. Cele cu soț vor fi mai urbane, fără atribute 4×4 pronunțate. Cle făr soț vor fi mai agresive, cu aptitudini off-road.

Cel mai rapid lansat ar urma să fie Q2, care ar putea să apară mai repede și decât noua generație A2, ori poate simultan cu aceasta. Audi Q2 va fi competitor cu Mini Countryman, adică va avea o platformă de clasă B. S-a spus despre Q2 că va fi cel mai mic SUV premium din lume. Legăturile tehnice, la nivel de platformă, vor fi pe relația VW Polo/Audi A1/Audi Q2. Motoarele vor fi aceleași cu cele două modele amintite, adică de la 1.2 litri și chiar până la 2.0 TFSI. Cu toate acestea, încă nu este cert dacă și cum va fi propulsat 4×4 acest model. Nu este exclus să fie un sistem hibrid, cu motoare electrice pe puntea spate, similar cu Citoen Hybrid4.

Audi Q4 va fi cel mai interesant dintre aparițiile noi în familia Q. Acesta va utiliza aceeași platformă cu Q5și cu Porsche Macan, va fi un model sportiv ce ne duce cu gândul la un X6 de mici dimensiuni. Un real concurent al acestuia ar urma să fie și Q6, care ar putea avea trăsăturile lui A7 combinate cu cele ale lui Q5. Datele de lansare ale acestora sunt ceva mai îndepărtate, iar deciziile finale privnd forma nu au fost luate.

Noua generație Q7 va fi lansată cel mai probabil în 2013, la sfârștiul anului, ca model 2014. Principalele informații despre acest model sunt legate de structura sa, mult mai suplă și mai ușoară, grație noilor tehnologii utilizate pe toate modelele Audi. În acest fel, Q7 va fi mai ușoară cu peste 350 kilograme, ceea ce reprezintă o valoare enormă, ce se va reflecta și în cifrele de consum.

Audi Q8 va fi un SUV derivat din Q7, cu trăsături mai sportive, mai urbane, cu o gamă de motoare exclusiv V6 și V8.

Audi a vândut anul trecut peste 500.000 de SUV-uri Q3, Q5 și Q7, precum și versiuni allroad ale lui A4 și A6. Cu noile modele, volumul s-ar putea dubla în următorii 5 ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock