autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 11th, 2013

Noul Seat Leon Cupra, mai puternic decât Golf GTI şi viitoarea Skoda Octavia RS

Conform tradiţiei, versiunea de top Cupra a noului Seat Leon va fi mai potentă decât fratele de concern VW Golf GTI. Aşteptată pe piaţă în prima parte a anului viitor, aceasta va oferi o putere maximă de 265 CP, cu 45 CP mai mult decât GTI şi 35 CP mai mult decât GTI Performance Package.

Toate modelele sportive dezvoltate pe platforma MQB a Grupului VW împart acelaşi propulsor turbo pe benzină cu cilindreea de 2 litri, oferit în diferite trepte de putere, noul Leon Cupra urmând să fie animat de cea mai puternică declinare a acestuia.

Atât ultima generaţie Golf GTI, cât şi viitoarea Skoda Octavia RS, beneficiază de serviciile unei versiuni entry-level, capabilă să dezvolte 220 CP. Pachetul Performance mai aduce, în cazul lui GTI, un plus de 10 CP şi un diferenţial mecanic cu alunecare limitată pe puntea faţă.

Acelaşi diferenţial, esenţial pentru îmbunătăţirea aderenţei şi eliminarea fenomenului de torque-steer, va fi inclus şi în echiparea de serie a noului Leon Cupra.

Pentru a lărgi baza de potenţiali clienţi, Seat va oferi noul Cupra în versiuni de caroserie cu trei şi cinci uşi, iar un break sportiv va face şi el parte din program, în viitorul apropiat.

Saltul semnificativ în materie de resurse şi performanţe va duce, inevitabil, la creşterea preţului de bază. Chiar şi aşa, noul Leon Cupra nu va fi, însă, mai scump decât Golf GTI, disponibil în România de la 26.040 de euro cu TVA.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>