autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, oct. 28th, 2013

TEASER: Noul Nissan Qashqai va fi lansat pe 7 noiembrie

Nissan Qashqai, bestseller-ul care, în ultimii ani, a readus constructorul nipon pe harta clientelei europene, va preda ștafeta unui model complet nou, așteptat să debuteze luna viitoare, pe 7 noiembrie.

Potrivit comunicatului de presă care însoțește prima imagine teaser a viitoarei generații Qashqai, reinterpretarea crossoverului care a făcut carieră pe Bătrânul Continent va redefini regulile segmentului și va stabili noi standarde, urmând să devină cea mai importantă mașină din istoria modernă Nissan.”

La baza noului model va sta platforma modulară CMF, aceeași arhitectură folosită de recent lansatul X-Trail, dar și de viitoarele modele de clasă mare de la partenerul de Alianță, Renault – Laguna și Espace.

Designul va fi inspirat de cel al conceptului Hi-Cross și va duce mai departe stilul inconfundabil al primei generații, apreciată în mod unanim de clienții europeni pentru proporțiile sale bine definite și aspectul robust, dar prietenos, tipic unui crossover.

Din punct de vedere tehnic, marea noutate va fi grefarea noului turbo pe benzină de 1,2 litri, prezent și pe Dacia Duster facelift. Acesta va dezvolta 125 CP și va completa o gamă de motorizări relativ modestă, din care va face parte și actualul diesel de 1,6 litri și 130 CP. Specificațiile finale vor fi anunțate pe 7 noiembrie, odată cu prezentarea oficială a noului Nissan Qashqai.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>