autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, nov. 7th, 2013

Noul Nissan Qashqai – primele fotografii, video și detalii tehnice oficiale

Nissan a dezvăluit toate detaliile alături de imagini complete ale noii generații a SUV-ului Qashqai. Acesta va avea un concurent serios, începând din acest an, în modelul X-Trail, care a devenit mult mai urban, mult mai suplu și mai potrivit pentru clienții de SUV-uri europene.

Noul Nissan Qashqai a sosit cu un design ce duce mai departe stilul de SUV urban, cu linii fluide și proporții de crossover. Aspectul său este foarte semănător cu cel al lui X-Trail, cu care împarte, de altfel, și noua platformă a mărcii.

Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, motoarele anunțate vin cu o noutate, în gama de benzină: 1.2 DIG-T, un motor supraalimentat cu turbină, care produce 115 CP și are un cuplu maxim de 190 Nm. Acesta nu este altceva decât propulsorul 1.2 dCi de la Renault/Dacia, care se regăsește și pe Duster, însă pe Qashqai va avea o putere mai mică. Tot pe benzină va fi prezent și 1.6 DIG-T, un motor de asemenea supraalimentat, de 150 CP, și acesta fiind un produs al Alianței, prezentat la Frankfurt de Renault. Propulsoarele diesel se vor baza pe clasicul 1.5 dCi, de 110 CP, cu un consum incredibil de 3,8 l/100 km, dar și pe noua versiune 1.6 dCi, de 130 CP și un consum de 4,4 litri/100 km.

Transmisia este și ea o noutate, fiind dezvoltată de Nissan pentru acest model. Xtronic, așa cum este denumită, fiind vorba despre o tehnologie de vârf, care adună la un loc calitățile unei cutii variabile cu cea a unei transmisii clasice, în trepte.

Tracțiunea integrală este aceeași ALL-MODE 4×4-i îmbunătățită și însoțită de sistemul Chassis Control, ambele permițând o dinamică aproape impecabilă, în funcție de suprafețele și condițiile de rulare.

Noul Nissan Qashqai va fi disponibil ca și până acum în echiparea de bază doar cu o tracțiune 4×2. Lansarea comercială este așteptată pentru prima parte a anului viitor.

 

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>