luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiNoul Mercedes C Class, deconspirat înaintea lansării de la Detroit

Noul Mercedes C Class, deconspirat înaintea lansării de la Detroit

Noul Mercedes C Class va fi lansat peste mai puțin de două luni, la Salonul Auto de la Detroit. Spaniolii de la Diariomotors nu au mai avut, însă, răbdare, dezvăluind în avans primele imagini oficiale ale noii generații, cunoscută sub numele de cod W205.

Fotografiile publicate de site-ul iberic lasă să se întrevadă un design extrem de fluid, cu blocuri optice full LED și o suită impresionantă de elemente high-tech, preluate direct de la noua navă-amiral a casei germane, Clasa S W222. Pachetul AMG va aduce parașocuri cu design mai agresiv, praguri sport și jante de 19 inci.

Noul Mercedes C Class va fi primul model dezvoltat pornind de la noua platformă modulară MRA, care, în viitorul apropiat, va sta la baza întregii game Mercedes, cu excepția Claselor A și B. Aceasta va aduce economii consistente în materie de greutate și un consum redus cu cel puțin 20 de procente, noul model urmând să fie mai ușor cu 100 kg decât modelul actual.

O premieră absolută pentru clasa medie va fi suspensia pneumatică Airmatic, oferită opțional, pentru anumite motorizări. Tăria amortizoarelor va fi ajustată în timp real, în funcție de programul selectat, Comfort, ECO, Sport și Sport Plus. În plus, noul C-Class va beneficia și de funcția de reglare automată a gărzii la sol, care va coborî mașina la viteze de croazieră pentru o aerodinamică mai bună.

Revoluția continuă și la interior, acolo unde viitoarea Clasă C își va întâmpina fericiții proprietari cu materiale de înaltă clasă și un nou sistem Command cu display de sine stătător, de 8,4 inci și touchpad, cu rol de controller.

Noul C-Class va aduce și două funcții inedite: climatizarea se va opri automat, atunci când mașina se află într-un tunel, pentru a împiedica pătrunderea gazelor toxice în habitaclu, iar scaunul pasagerului din față va fi echipat cu un senzor care va deactiva automat airbagul frontal, în cazul montării unui scaun de copil.

Mercedes nu a publicat niciun fel de informații legate de motorizări sau transmisii, specificațiile tehnice finale urmând să fie anunțate în ajunul debutului oficial, la începutul lunii ianuarie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole