autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 13th, 2012

Noul Hyundai Santa Fe își va păstra numele

Hyundai a făcut publice primele imagini cu viitorul model Santa Fe și a anunțat că va utiliza în continuare numele, fără să precizeze dacă asta se va întâmpla pe toate piețele. Cele două fotografii teaser sunt de fapt două imagini destul de explicite, realizate pe computer, ale modelului Santa Fe.

Potrivit comunicatului care a însoțit imaginile, noua Santa Fe are la bază conceptul „Storm Edge”, noua linie pe care o vor urma toate SUV-urile acestei mărci. Premiera noului Santa Fe, cu nume de cod DM, va avea loc la Salonul Auto din New York, în luna aprilie.

Hyundai Santa Fe a fost lansat ca SUV compact în 2000. Ulterior, în 2007, a fost lansată a doua generație, SUV-ul fiind mutat în segmentul mediu, împreună cu modelul Kia Sorento, cu care a împărțit platforma. De la a doua generație, Santa Fe trece pe șasiu autoportant, fiind unul dintre ultimele SUV-uri construite la nivel global care face acest pas. Deși informațiile oficiale nu oferă informații despre acest lucru, noul Santa Fe ar trebui să înlocuiască de anul acesta modelul Veracruz pe toate piețele, producția acestuia din urmă fiind oprită la sfârșitul anului trecut. Deși informațile neoficiale vorbesc despre noua denumire, potrivit sistemului introdus de Hyundai în urmă cu câțiva ani, respectiv ix45, comunicatul oficial spune că denumirea Santa Fe va fi păstrată. Este posibil ca varianta ix45 să fie utilizată pe piețele europene, acolo unde a fost implementată denumirea alfanumerică pentru toate modelele mărcii.

Nu în ultimul rând, se așteaptă ca noul Santa Fe să fie construit în două variante de arhitectură, cu 5 și 7 locuri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>