autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, oct. 3rd, 2013

Noua Dacia Duster se lansează în România luna aceasta

Dacia a anunțat oficial data la care va lansa pe piața din România noua Dacia Duster, versiunea revizuită sau, în limbajul grupului Renault, Dacia Duster Phase 2: 16 octombrie. La acel moment vor fi anunțate și prețurile pentru noul Duster, în timp ce dealerii vor începe să primească comenzi pentru noul model.

Dacia Duster a fost prezentat la Frankfurt, în luna septembrie, fiind vedeta standului Dacia. Deși este doar un face-lift, modificările aduse SUV-urlui construit la Pitești sunt foarte importante, deoarece fac din acest model un produs mult mai atractiv, inclusiv pentru segmente de cumpărători care nu erau tentați până acum să cumpere un Duster. Este vorba în primul rând de introducerea unor tehnologii în echiparea standard (ESP, limitator de viteză) care ridică și nivelul de siguranță al mașinii, apoi este vorba despre ridicarea evidentă a calității materialelor la interior și nu în cele din urmă introducerea de echipamente noi, aproape de neconceput pe un automobil modern: navigație, multimedia cu touchscree, conexiune bluetooth, echipamente care nu erau disponibile în urmă cu 4 ani pe gama Dacia. Apoi, în gama de motoare a fost introdus un propulsor nou, din familia motoarelor supraalimentate de cilindree mică, 1.2 Tce 125, care va lărgi paleta de opțiuni și, implciit de clienți. Pe lângă toate acestea, unele schimbări de design, în partea frontală a mașinii (faruri, grila radiatorului, spoiler), precum și câteva accesorii estetice (bandouri laterale, praguri, bare plafon), disponibile la cerere, ridică foarte mult și funcționalitatea și aspectul general al lui Duster. Rămân valabile aceleași caracteristici inițiale, robustețea, sistemul de tracțiune integrală, cu elemente preluate de la Nissan, și spațiul generos pentru un SUV compact. Evident, prețul va sta de cealaltă parte a balanței, pentru  aface Dacia Duster la fel de atractiv și după face-lift. Este așteptat ca prețul Dacia Duster face-lift în România să fie neschimbat, pentru echiparea de bază, sau să crească cu 100 – 200 de euro.

CITEȘTE ȘI “Noua Dacia Duster va avea un nou motor pe benzină”

Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. huianu octavian spune:

  1. doresc relatii despre dacia duster concept geneva 2009.
  2.dotata cu motor 1,2 TCe 125 CP,navi, pilot automat culoare deschisa(nu alb!)si cutie automata!
  3, doresc informatii despre duster prezentat la Frankfurt .

  • huianu octavian spune:

   1. doresc relatii despre dacia duster concept geneva 2009.
   2.dotata cu motor 1,2 TCe 125 CP,navi, pilot automat culoare deschisa(nu alb!)si cutie automata!
   3, doresc informatii despre duster prezentat la Frankfurt .

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>