luni, iunie 24, 2024
AcasăLegislațieNoul Cod Rutier: Limită de 60 km/h în localități și interzicerea alcoolului...

Noul Cod Rutier: Limită de 60 km/h în localități și interzicerea alcoolului la volan

Proiectul de modificare a Codului Rutier aduce câteva modificări importante, adoptate luni de Comisiile Juridică, pentru Apărare și Administrație din Senat. Astfel, limita de viteză în localități ar putea crește de la 50 la 60 km/h, iar consumul de alcool la volan ar putea fi interzis.

Noul proiect prevede ca “limita maximă de viteză în localități să crească cu 10 km/oră, iar pe drumurile expres să crească față de drumurile naționale la 110 de la 100 km/oră”. Noile reguli se aplică strict pentru posesorii permiselor de conducere categoria B.”

“(…) este o problemă pe care o am eu în momentul în care schimbam vitezele, anume mi se pare că la 50 km/oră în localități suntem chiar între viteze și este foarte mică această limită, de aceea fac propunerea de mărire la 60 km/oră”, a declarat inițiatorul acestui amendament, preşedintele Comisiei pentru administraţie, Darius Vâlcov (PSD).

Potrivit actualului Cod Rutier, limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h, iar limita de viteză pe pe drumurile expres, precum şi pe cele naţionale europene (E) este de 100 km/h.

Noul Cod Rutier ar putea prevede, de asemenea, interzicerea cu desăvârșire a consumului de alcool. Potrivit unui amendament propus de senatorul PSD Șerban Nicolae, “se interzice conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora, precum şi sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Propunerea a picat în ședința de astăzi, întrunind doar opt voturi pentru, cu unul mai puţin decât ar fi fost necesar pentru a fi adoptată. Membrii celor trei comisii au decis, însă, să reia discuțiile privind acest amendament, mâine, înainte de votul final asupra proiectului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole