miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiNoul Audi Q7 va inaugura o nouă filozofie de design, inspirată din...

Noul Audi Q7 va inaugura o nouă filozofie de design, inspirată din cursele de anduranţă

Noul Audi Q7 va fi primul model din portofoliul Audi care va beneficia de un limbaj de stil complet diferit de cel folosit în prezent, a dezvăluit la Geneva Wolfgang Egger, şeful de design al mărcii germane.

Noua direcţie vizuală a casei din Inngolstadt va migra ulterior pe întreaga gamă de modele, iar primele indicii ne-au fost date încă de anul trecut, de conceptul Crosslane Coupe.

Potrivit lui Egger, noua filozofie va pune accentul pe simplitate, fiind preferate liniile curate, dar agresive. Sunt excluse ornamentele sau detaliile inutile, care ar putea încărca excesiv designul general al maşinii. Grila frontală nu va mai fi la fel de masivă ca în prezent, iar viitoarele modele vor suprinde prin efectul tridimensional dat de îngemănarea dintre aceasta şi blocurile optice, dar şi prin contrastul elementelor folosite cu rol decorativ, confecţionate din aluminiu şi fibră de carbon.

Designul va fi diferit şi în funcţie de clasă, maşinile mai mari urmând să fie mai îndrăzneţe şi mai exclusiviste. În plus, noile modele vor beneficia şi de o diferenţiere mult mai clară a diverselor versiuni de echipare (entry-level, S, RS).

O altă provocare ar fi capitalizarea capitalului de imagine câştigat graţie maşinilor de curse triumfătoare în celebra competiţie de anduranţă de la Le Mans şi crearea unei legături directe între acestea şi modelele de serie. “Audi domină competiţia de la Le Mans de câţiva ani buni, însă abia de acum înainte ne vom strădui să aducem strălucirea maşinilor de curse pe străzile de pretutindeni.”

Egger nu a putut confirma data exactă a lansării noului Q7, mărturisind însă că debutul acestuia este mai aproape decât ne putem închipui.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole