autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 24th, 2013

Noua generaţie Skoda Octavia RS – ultima sesiune de teste dinaintea lansării

Pregătirile pentru lansarea noii Octavia RS au intrat în linie dreaptă, un exemplar de preserie uşor camuflat fiind surprins de fotografii spion pe circuitul de la Nurburgring.

Inginerii de la Skoda efectuează ultimele teste dinaintea prezentării oficiale, programată pentru luna iulie, atunci când versiunea sportivă de top a modelului produs la Mlada Boleslav va fi expusă în cadrul Festivalului vitezei de la Goodwood, Marea Britanie.

Noua Octavia RS sau vRS, pe anumite pieţe, va prelua atât platforma, cât şi motorul TSI de 2 litri de la noul Golf GTI, urmând să ofere o putere maximă de cel puţin 220 CP. Unele surse anunţă chiar o putere maximă de cel puţin 250 CP, însă o cifră atât de generoasă ar plasa noua Octavia RS peste Golf GTI în materie de performanţe, situaţie puţin probabilă. Bineînţeles, din program nu va lipsi şi o variantă diesel, animată de noul TDI de 2 litri şi 184 CP, folosit şi de recent lansatul Golf GTD.

La nivel estetic, noua variantă de înaltă performanţă RS se va diferenţia de modelele clasice printr-un kit aerodinamic agresiv, discuri ventilate cu etriere roşii, un eleron discret montat pe hayon, evacuări duble cromate şi jante din aliaj de 18 inci mate, de culoare neagră.

Agilitatea şi dinamica vor fi la cote de top, performanţele generaţiei anterioare urmând să fie depăşite cu uşurinţă, iar consumul şi emisiile se vor situa în limite decente pentru un hot-hatch de familie, totul graţie economiei de 100 kilograme aduse de folosirea platformei modulare de ultimă generaţie MQB a grupului VAG, aceeaşi arhitectură care stă şi la baza modelelor înrudite VW Golf, Seat Leon şi Audi A3.

Foto: AutoExpress

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>