joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiNissan Pulsar, un nou rival pentru VW Golf - primele imagini și...

Nissan Pulsar, un nou rival pentru VW Golf – primele imagini și informații oficiale

Nissan își consolidează prezența în clasa compactă și lansează Pulsar, un hatchback clasic, complementar crossoverului Qashqai. Japonezii reintră, astfel, în competiție directă cu Volkswagen Golf sau Ford Focus, după mai bine de opt ani de pauză.

În esență, noul model este urmașul spiritual al lui Almera, însă, Nissan a ales o titulatură diferită, menită să aducă o primenire de imagine. Numele Pulsar a apărut în 1978 și a fost folosit pentru o varietate largă de modele mici și compacte comercializate pe continentul asiatic sau pe cel australian. Europenii au făcut și ei cunoștință, pentru scurt timp, cu Nissan Pulsar, emblemă ce și-a făcut apariția la începutul anilor 90 pe modelele Sunny din seria N14.

Noul hatchback a fost creat de europeni, pentru europeni. Proiectat în Marea Britanie, la centrul tehnic din Bedfordshire, Nissan Pulsar va fi asamblat la Barcelona, într-o cadență inițială de 80.000 de exemplare pe an.

Platforma tehnică este un melanj de Renault Megane și Qashqai și este preluată de la noua generație Tiida, model cu care noul Pulsar împarte inclusiv arhitectura interioară și numeroase panouri de caroserie. Asemănările se opresc, însă, aici. Nissan Pulsar se laudă cu cel mai lung ampatament din segment (2.700 mm) și cel mai mare spațiu la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate (692 mm). În ciuda acestor avantaje, lungimea se menține în limitele clasei (4,385 mm). Volumul de încărcare al portbagajului nu iese nici el din tipare: 380 litri.

Gama de motorizări este modernă și relativ simplistă, opțiunile fiind clare: fie un turbo pe benzină de 1,2 litri și 115 CP, din seria DIG-T, fie celebrul diesel de 1,5 litri și 110 CP, semnat de Renault. Anul viitor, gama va fi completată cu o versiune de top pe benzină 1.6 DIG-T, creditată cu 190 CP. Lista de opțiuni include o transmisie CVT cu variație continuă.

Nissan Pulsar se inspiră de la fratele mai mare Qashqai și încearcă să își impresioneze clientela prin colecția de tehnologii din familia Safety Shield. Nu vor lipsi sisteme precum cel de franare automată de urgență sau de monitorizare a unghiurilor moarte, sistemul de avertizare a șoferului la părăsirea involuntară a benzii de circulație sau cel de detectare a obiectelor în mișcare, dotare unică în segment. Separat, se oferă faruri full LED, ca parte a pachetului Nissan Connect.

Cel puțin inițial, Pulsar va fi disponibil exclusiv în versiune cu cinci uși. Un break, un sedan sau chiar în cabriolet nu sunt deocamdată incluse în plan. Debutul comercial va avea loc în toamnă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole