miercuri, februarie 21, 2024
AcasăEvenimentNissan Leaf este cea mai rapidă mașină în marșarier (VIDEO)

Nissan Leaf este cea mai rapidă mașină în marșarier (VIDEO)

Imaginație îți trebuie pentru că Guinness World Records este dispusă să înregistreze orice trăznaie drept record mondial. Anul acesta la Goodwood Festival of Speed, Nissan Leaf a devenit cea mai rapidă mașină pe distanța de o milă parcursă în marșarier. Recordul a fost stabilit de pilotul profesionist și cascador – Terry Grant. În prima zi a festivalului acesta a reușit parcurcerea traseului de 1,6 kilometri într-un timp de 2:03 minute.

Recordul mondial a fost stabilit din prima zi, însă Terry Grant a dorit o îmbunătățire a timpului. A ieșit pe traseu și în următoarele două zile ale festivalului, în final timpul obținut a fost mai bun cu 26 secunde. Așadar noul record pentru o milă parcursă în marșarier este de 1:37,02 secunde cu o viteză medie de 88,51 km/h. Anul trecut Terry Grant a stabilit la Goodwood un alt record mondial pentru distanța parcursă pe două roți cu un model. A condus pe celebra urcare de la Goodwood un Nissan Juke pe două roți.

Recordul de anul acesta a fost favorizat de conceptul tehnic al lui Leaf, model care în teorie poate rula cu aceeași viteză în marșarier precum cea de înaintare datorită prizei directe a motorului electric. Un alt avantaj a fost reprezentat de centrul de greutate extrem de coborât al modelului Nissan Leaf care are bateriile integrate în podea. Nissan s-a mai prezentat la festivalul britanic și cu versiunea de curse Nissan Leaf Nismo RC, cu versiunea GT1 a lui Nissan GT-R de 540 CP, precum și cu noul Nissan Juke R, Juke Nismo și GT-R Track Pack.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole