autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 14th, 2013

Nissan Juke primeşte un nou motor diesel, cu un consum de 4.2 litri/100 km

Nissan a decis să împrospăteze gama actualului Juke cu o nouă motorizare, gata să se remarce printr-o eficienţă mai mare, oferită la pachet cu ceva mai multe resurse. Este vorba chiar despre celebrul motor 1.5 dCi, modificat pentru a livra cu 20 de Nm în plus. Cuplul motor ajunge la 260 de Nm şi este disponibil de la numai 1500 de rotaţii. În modul Eco, cuplul este limitat însă la 220 de Nm.

Pentru a impresiona clienţii, Nissan mizează şi pe un consum record, cel mai mic oferit vreodată de micul Juke. Potrivit comunicatului oficial, crossover-ul de segment B consumă în ciclu mediu doar 4.2 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 se opresc la 109 g/km. Comparativ cu vechea versiune, care consuma 4.8 litri la 100 de kilometri, dCi-ul oferă o îmbunătăţire de 12.3 a consumului.

Puterea motorului cu patru cilindri rămâne neschimbată, cei 110 cai garantând performanţe similare cu vechea versiune: un sprint de la 0 la 100 de km/h în 11.2 secunde şi o viteză maximă de 175 km/h. Pentru a ajunge la aceste performanţe, inginerii Nissan au modificat sistemul de injecţie şi au instalat o nouă turbină cu geometrie variabilă, ajutată la rândul său de o admisie îmbunătăţită.

Pentru a reduce valoarea consumului în mediul urban, Nissan foloseşte în standard şi un nou sistem Start-Stop, capabil să repornească motorul în doar 0.5 secunde de la apăsarea pedalei de ambreiaj.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>