autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 27th, 2012

Nissan GT-R Track Pack

Nissan GT-R nu mai are nevoie de vreo introducere, un monstru mecanic capabil să umilească mute supercar-uri elitiste. De acum britanicii pot achiziționa și o versiune puțin mai radicală – GT-R Track Pack. Un model destinat celor care își pierd timpul pe circuite și care își doresc un GT-R mai ușor și mai rapid, dar care poate fi condus pe drumurile publice. Dezvoltarea acestui pachet pentru GT-R a fost supervizată de creatorul modelului – Kazutoshi Mizuno.

La exterior noul model pot fi remarcate noile jante cu șase spițe RAYS care contribuie la o reducere a masei totale cu 10 kg. Sistemul de frânare a fost modificat, eforturile au fost canalizate în direcția optimizării sistemului de răcire. Spliterul față de carbon are prevăzute două mici prize de aer care ghidează curentul de aer spre discurile față, un sistem similar fiind dezvoltat pentru puntea spate.

În condiții de utilizare intensivă pe circuit, modificările aduse sistemului de frânare conduc la o scădere cu aproximativ 100 grade Celsius a temperaturii de lucru a frânelor. Suspensia a primit o steare adecvată pentru o utilizare sportivă, calibrarea suspensiei fiind făcută cu ajutorul pilotului Toshio Suzuki – pilot de teste Nissan care a contribuit la dezvoltarea lui GT-R, pe circuitul de la Nurburgring. Suspensia vine cu două setări, una pentru circuit și una pentru rulatul pe drumurile publice.

La interior s-a renunțat la scaunele spate, air în față au fost montate două scaune sport care să ofere un suport optim pentru circuit. Materialul utilizat la tapițerie este unul special care nu permite alunecarea din scaun pe virajele rapide sau frânare, iar Nissan GT-R este poate cel mai rapid model de serie din lume când vine vorba de viteza pe viraje. La interior se mai găsește o plăcuță montată pe planșa de bord care permite o identificare mai ușoară a versiunii. Totuși cei de la Nissan nu au renunțat la sistemul audio BOSE și nici la camera spate video. În rest 550 CP și 0-100 km/h în 2,8 secunde. Nissan GT-R track Pack este disponibil doar în Anglia și Japonia. În Anglia prețul acestei versiuni este mai mare cu 10.000 lire sterline decât al unui model de serie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>