luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiNEW YORK 2014: Nissan Murano a ajuns la cea de-a treia generație

NEW YORK 2014: Nissan Murano a ajuns la cea de-a treia generație

Nissan Murano schimbă prefixul la Salonul Auto de la New York, expoziția americană urmând să găzduiască premiera celei de-a treia generații a SUV-ului full-size nipon. Noul model va ajunge în showroom-uri până la finele anului.

În materie de stil, noul Murano va beneficia de noua parte frontală implementată de Nissan, legătura cu conceptul Ressonance, expus în 2013, fiind una extrem de puternică. Vorbim despre grila faţă în formă de “V”, blocurile optice “bumerang” şi parbrizul înclinat prezentat de conceptul Resonance şi introdus apoi pe modelele de producţie X-Trail şi Qashqai.

Interiorul vine și el cu un design nou, care include noi scaune frontale, o planşă de bord schimbată, ornamente din lemn şi metal, sistem multimedia cu ecran tactil cu diagonala de 7 inch, un nou afişaj al computerului de bord, de înaltă rezoluţie şi multe altele.

Gama exactă de motorizări nu a fost dezvăluită în totalitate. Nissan a anunțat doar unitatea dedicată pieţei din America de Nord, anume un V6 de 3.5 litri, care furnizează 260 CP şi 325 Nm, cuplată unei transmisii CVT Xtronic. Tracțiunea integrală va fi opțională. Pe piaţa din Europa, Murano este aşteptat şi în compania unei motorizări diesel.

Colecția de sisteme de siguranţă include tehnologia “Moving Object Detection”, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la coliziunea frontală şi de frânare automată pentru prevenirea impactului. Printre elementele noi se numără sistemul “Cross Traffic Alert” (CTA), care foloseşte un radar pentru a detecta vehiculele în mişcare care se aproprie de Murano din stanga sau din dreapta atunci când acesta părăseşte spaţiul de parcare, sistem care ar putea preveni accidentele cauzate de vizibilitatea slabă în parcările aglomerate.

Murano va fi disponibil pe piața SUA în patru nivele de echipare:  S, SV, SL si Platinum.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole