autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, feb. 25th, 2014

Motorul EcoBoost de 1,5 litri produs la Craiova ajunge pe Focus și Fusion

Motorizarea turbo EcoBoost de 1,5 litri produsă de Ford la uzina din Craiova va echipa noile Focus facelift și Mondeo.

Potrivit Ford România, primele unităţi ale motorului vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an.

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

Prima generaţie Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute la nivel mondial peste 12 milioane de unităţi.

Ford estimează că vânzările Focus la nivel mondial au atins anul trecut 1,1 milioane de unităţi (din care peste 300.000 de maşini în China), fiind cel mai bine vândut automobil de pe piaţa de maşini noi.

Grupul produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>