joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiMini Superleggera Vision anunță un potențial rival pentru Mazda MX-5

Mini Superleggera Vision anunță un potențial rival pentru Mazda MX-5

Mini Superleggera Vision prevestește o posibilă incursiune a firmei britanice în segmentul roadsterelor puriste și, implicit, un viitor rival direct pentru Mazda MX-5. Conceptul va fi vedeta Concursului de Eleganță de la Villa d’Este.

Creația unei echipe mixte de designeri ai casei italiene Touring Superleggera și ai constructorului britanic, Mini Superleggera Vision reprezintă îngemănarea perfectă dintre clasic și modern. Caroseria cu două locuri are proporțiile tipice ale unui roadster britanic, fără să fie retro până în măduva oaselor. Exuberanța italiană s-a așternut cu măiestre pe acest canvas atrăgător și a dat naștere unui model unic, situat la confluența dintre cele două culturi. Singurele detalii care trădează apartenența mașinii la curentul secolului 21 sunt farurile cu contur LED și parbrizul puternic înclinat. Jocul de lumini al stopurilor este inedit, dispunerea LED-urilor imitând forma celebrului Union Jack, drapelul Regatului Unit.

Mini Superleggera Vision reinterpretează ideea de roadster britanic apelând la influenţele de origine italiană“, mărturisește Adrian van Hooydonk, şeful de design al BMW Group.

Masa extrem de redusă și aerodinamica atent studiată a caroseriei nu sunt numai atuurile elogiate de creatorii lui Mini Superleggera Vision, ci și atributele esențiale pentru un model demn de pedigree-ul casei britanice.

Mini nu a confirmat niciun fel de detalii legate de sistemul de propulsie ales pentru acest concept, comunicatul de presă inițial mulțumindu-se să anunțe simplu și sec un model cu emisii zero. Cel mai probabil, însă, este vorba despre trenul de rulare al revoluționarului BMW i3.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole