autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, feb. 29th, 2012

MINI John Cooper Works Countryman

Pentru prima dată în istoria companiei, MINI propune clienților să încerce experiența John Cooper Works, dar în format ALL4, cu tracțiune integrală. Este vorba despre versiunea JCW al lui MINI Countryman care își va face debutul comercial în toamna acestui an.

Countryman JCW vine în echiparea de serie cu tracțiunea integrală ALL4 și cu un nou propulsor sub capotă, cel puțin așa susțin britanicii. Este vorba tot de un patru cilindri în linie de 1.6 litri supraalimentat, care dezvoltă 218 CP la 6.000 rpm și un cuplu motor maxim de 280 Nm care ajunge la 300 Nm cu funcția overboost disponibil între 2.000 și 5.600 rpm. Funcția overboost este disponibilă pe plaja 2.100-5.200 rpm. La capitolul noutăți, acest agregat se laudă cu turbina Twin-Scroll. De asemenea, s-a optat pentru un intercooler mai mare. Opțional MINI Countryman JCW poate fi comandat și cu o cutie automată cu șase rapoarte.

Micuțul SUV britanic, sau crossover, se laudă cu un sprint de la 0 până la 100 km/h în 7 secunde, indiferent dacă este în versiune manuală sau automată. Viteza maximă declarată este de 225 km/h. Consumul mediu pentru versiunea manuală este de 7,2 litri, iar pentru cutia automată este de 8 litri. Din punct de vedere estetic se remarcă o ușoară redesenare a spoilerului față pentru integrarea unor prize de aer mai generoase, precum și prize discrete de aer amplasate în pragurile laterale. Garda la sol a fost micșorată cu 10 mm. În echiparea standard sunt oferite jante de 18 inch, opțional se pot alege unele de 19 inch. Sistemul ALL4 distribuie preponderent puterea motorului spre puntea față, dar la nevoie poate trimite până la 50 din ea și spre cea spate.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>