joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieMichelin închide fabrica din Budapesta și transferă o parte din producție la...

Michelin închide fabrica din Budapesta și transferă o parte din producție la Zalău

Michelin va închide anul viitor fabrica de anvelope pentru camioane din Ungaria. Producția va fi relocată în mai multe uzine ale grupului francez, printre care și cea din România, situată la Zalău.

‘Piaţa europeană de anvelope pentru camioane este extrem de volatilă, înregistrând o scădere de 23% faţă de 2007. În acest context, ne confruntăm cu o supracapacitate de producţie. În plus, datorită locaţiei speciale în zona centrală a orașului, extinderea uzinei din Budapesta nu ar mai fi fost posibilă în viitorul apropiat’, ar fi motivele oficiale ale deciziei de a renunța la fabrica din capitala Ungariei.

Uzina din Budapesta, unde luau naștere anvelope Taurus, Riken și Kormoran, nu este singura facilitate de producție operată de Michelin în țara vecină. Grupul francez mai deține un centru de materii prime la Tuszr și două fabrici, una de cauciucuri din gama superioară, dedicate mașinilor premium și de înaltă performanță, la Nyiregyhaza, și una de anvelope low-cost, furnizate în Europa Centrală și de Sud, la Vac.

În România, Michelin deține fabrici de cord și anvelope la Florești și Zalău, ultima fiind inclusă și pe lista potențialelor destinații de relocare a producției de cauciucuri pentru camioane de la Budapesta. Francezii sunt prezenți în țara noastră din august 2001 și au circa 3.000 de angajați pe plan local.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole