autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 6th, 2014

Michelin închide fabrica din Budapesta și transferă o parte din producție la Zalău

Michelin va închide anul viitor fabrica de anvelope pentru camioane din Ungaria. Producția va fi relocată în mai multe uzine ale grupului francez, printre care și cea din România, situată la Zalău.

‘Piaţa europeană de anvelope pentru camioane este extrem de volatilă, înregistrând o scădere de 23% faţă de 2007. În acest context, ne confruntăm cu o supracapacitate de producţie. În plus, datorită locaţiei speciale în zona centrală a orașului, extinderea uzinei din Budapesta nu ar mai fi fost posibilă în viitorul apropiat’, ar fi motivele oficiale ale deciziei de a renunța la fabrica din capitala Ungariei.

Uzina din Budapesta, unde luau naștere anvelope Taurus, Riken și Kormoran, nu este singura facilitate de producție operată de Michelin în țara vecină. Grupul francez mai deține un centru de materii prime la Tuszr și două fabrici, una de cauciucuri din gama superioară, dedicate mașinilor premium și de înaltă performanță, la Nyiregyhaza, și una de anvelope low-cost, furnizate în Europa Centrală și de Sud, la Vac.

În România, Michelin deține fabrici de cord și anvelope la Florești și Zalău, ultima fiind inclusă și pe lista potențialelor destinații de relocare a producției de cauciucuri pentru camioane de la Budapesta. Francezii sunt prezenți în țara noastră din august 2001 și au circa 3.000 de angajați pe plan local.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>