autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 17th, 2012

Mercedes va lansa anul viitor un crossover compact pe platforma lui A Class

Preşedintele Daimler AG şi şeful diviziei de automobile Mercedes-Benz, dr. Dieter Zetsche a confirmat dezvoltarea unui SUV/crossover compact. Conform noului nomenclator al constructorului german, maşina ar putea fi “botezată” BLK sau GLC.

Cum piaţa SUV-urilor şi cea a crossover-elor au cunoscut o evoluţie galopantă în ultimii ani, iar Mercedes a fost unul dintre pionierii acestor segmente cu M-Class şi GL-Class, constructorul german nu putea să treacă cu vederea atacul principalilor săi rivali, BMW şi Audi, care au scos şi scot pe bandă rulantă modele precum, X1, X3, X4 (2014), Q3, Q5, Q1 (2015), etc. Prin urmare, gama sa va fi îmbogăţită cu un crossover compact, poziţionat sub GLK, realizat pe platforma tehnică MFA, ce stă la baza noilor modele A-Class şi B-Class.

Prezent la inaugurarea liniei de producţie pentru A-Class de la fabrica Mercedes-Benz din Rastatt, dr. Dieter Zetsche a declarat că “acest start este un nou pas în strategia de dezvoltare Mercedes-Benz 2020. A-Class reprezintă ofensiva noastră în segmentul compact (…) Iar SUV-ul compact va fi al treilea model pe care îl vom face, aici, la Rastatt (al 2-lea este B-Class)”, fără a da însă alte detalii. Totuşi, se poate anticipa că paleta de motorizări va include un 1.8 benzină de 201 CP şi un diesel de 2.2 litri şi 168 CP.

Daimler investeşte 1.2 miliarde de euro în uzina de la Rastatt. În prima fază a expansiunii, 600 de milioane de euro au fost cheltuiţi pentru linia de producţie de caroserii şi pe dotări, iar alte 600 de milioane vor fi investiţi în 2012 şi 2013.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>