vineri, august 12, 2022
AcasăIndustrieMercedes GLA Concept - nemţii pregătesc un SUV mic, rival pentru BMW...

Mercedes GLA Concept – nemţii pregătesc un SUV mic, rival pentru BMW X1

Cu numai câteva ore rămase pâna la deschiderea oficială a Salonului Auto de la Shanghai, Mercedes publică primele imagini şi informaţii oficiale ale noului GLA Concept, un studiu de design care anunţă cel mai mic SUV din gama constructorului german. Potrivit informaţiilor oferite de nemţi, prototipul este foarte aproape de ceea ce vom vedea pe stradă, versiunea de serie fiind programată să debuteze în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Crossover-ul are la bază platforma actualului A-Klasse, ceea ce înseamnă că dimensiunile sunt apropiate de cele ale compactei. Lungimea măsoară 4.38 metri, lăţimea este de 1.97 metri, iar înălţimea ajunge la doar 1.57 metri. Dimensiunile îl recomandă ca fiind o alegere mai generoasă decât A-Klasse, deşi ampatamentul are aceeaşi dimensiune: 2.69 metri.

Pentru a separa noul GLA de aspectul rudei sale compacte, Mercedes a folosit o gardă la sol ceva mai înaltă, un aspect frontal revizuit, cu blocuri optice noi, bosaje mai largi, o grilă impozantă, o capotă cu nervuri pronunţate, praguri laterale specifice SUV-urilor, bare de suport pe acoperiş, panouri de protecţie sub maşină şi chiar un set de lumini LED pe acoperiş. Acestea vin fixate tot pe suportul acoperişului. Pentru a completa aspectul masculin, Mercedes a ales şi un set de jante de 20 de inch, cu pneuri de dimensiuni 255/45 R20.

Interiorul este preluat aproape în totalitate de la A-Klasse, plusând însă cu materiale diferite, câteva elemente practice şi un panoul modificat al instrumentelor de bord.

Sub caroserie se va afla acelaşi schelet al lui A-Klasse, cu o suspensie modificată pentru a face faţă mai uşor ieşirilor în teren accidentat. Conceptul este motorizat de unitatea pe benzină cu patru cilindri, de 2.0 litri, regăsită pe actuala versiune A250. Propulsorul oferă 211 cai putere şi este asistat de o transmisie 7G-DCT şi o tracţiune integrală 4Matic. Unitatea este aşteptată să ajungă şi pe versiunea de serie, alături de alte motoare diesel şi benzină.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock