marți, februarie 27, 2024
AcasăPiata autoDuel premium: Mercedes, peste BMW și Audi, ca ritm de creștere al...

Duel premium: Mercedes, peste BMW și Audi, ca ritm de creștere al vânzărilor

Mercedes-Benz a avut parte de un ianuarie excelent, ritmul de creștere al vânzărilor înregistrate la nivel mondial depășind cu 3, respectiv 6 procente, avansul raportat de rivalii de la Audi și BMW. Ecartul dintre cele trei mărci s-a redus, astfel, la doar câteva mii de unități.

Livrările Mercedes au urcat cu 15%, până la 109.500 mașini, pe fondul aprecierii consistente cu 32% a cererii pentru noile modele compacte ale casei germane. Audi și BMW au anunțat creșteri de 12% și 9%, vânzările celor două companii totalizând 124.850 unități și 117.200 unități.

Șeful companiei-mamă Daimler, Dieter Zetsche, s-a angajat să lanseze 30 de modele complet noi până la finele acestui deceniu, în încercarea de a recupera handicapul comercial și, mai ales, coroana segmentului premium, pierdută în favoarea BMW, în 2005, și Audi, în 2011.

Toate cele trei branduri premium germane au încheiat 2013 cu cifre de vânzări record, performanță pe care speră să o repete și în 2014.

BMW a început deja cu dreptul noul an, grație succesului de care se bucură SAV-ul X3 (+18%) și modelul de clasă mare Seria 5 (+14%). Piața din China a avut o contribuție majoră la rezutatele bune din ianuarie, BMW și Mini bucurându-se de un avans cumulat de 22% în țara Marelui Zid.

Audi a anunțat, de asemenea, rezultate excelente pe piața chineză, unde a livrat 44.500 mașini, cu 18% mai multe decât în ianuarie 2013. Cel mai cerut model a fost, surprinzător, SUV-ul Q7, ajuns la final de carieră. La nivel global, Audi a raportat creșteri de 67% pentru noul A3 și 73% pentru Q3.

Piața din China a fost extrem de primitoare și pentru Mercedes-Benz, care a raportat un plus de 45%. Noua navă-amiral Clasa S este deja un hit de vânzări, depășindu-și predecesorul cu 69%, în ianuarie.

Pentru prima dată în ultimii trei ani, Mercedes-Benz a reușit în 2013 să își depășească ambii rivali din punct de vedere al ritmului de creștere al vânzărilor, cele trei mărci încheind anul la distanță de numai câteva mii de unități: 1,46 milioane pentru Mercedes (+11%), 1,58 milioane pentru Audi (+8%) și 1,65 milioane pentru BMW (+8%), în continuare lider al segmentului.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole