duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiMercedes CLA - galerie foto şi informaţii oficiale

Mercedes CLA – galerie foto şi informaţii oficiale

După experimentul CLS, care s-a dovedit un real succes, Mercedes încearcă acelaşi scenariu şi în clasa compactă. De această dată cu CLA, un sedan coupe, dezvoltat pe platforma cu tracţiune faţă a actualului A-Klasse.

Modelul va fi prezentat în cadrul unui eveniment de modă desfăşurat la Berlin, dezamăgindu-i pe fanii care îl aşteptau la detroit. Chiar şi aşa, CLA impresionează prin designul inspirat de A-Klasse, prin liniile fluide şi prin profilul sportiv. Pentru cei care vor şi o mostră din agresivitatea diviziei de performaţă, Mercedes poate echipa noul CLA şi cu un pachet AMG.

CLA este mai lung decât C-Klasse

Deşi este poziţionat între A-Klasse hatchback şi C-Klasse, noul CLA este mai lung cu 38 de mm decât acesta din urmă, măsurând în total 4630 mm. Dimensiunile generale, 2032 mm lăţime şi 1438 mm înălţime, garantează şi un spaţiu interior generos.

Şi fiindcă tot am ajuns la interior trebuie să spunem că acesta va împrumuta designul celui regăsit deja pe A-Klasse. Mercedes plusează doar cu o serie de materiale noi şi elemente de confort specifice clasei premium.

Nu lipsesc sistemele de siguranţă, destul de numeroase. Clienţii noului CLA vor primi sisteme ca Attention Assist şi Collision Prevention Assist. Acesta din urmă se bazează pe un radar inteligent ce acţionează tehnologii ca Brake Assist, Blind Spot Assist şi Lane Keeping Assist. Toate îşi vor da mâna pentru a preveni o eventuală coliziune rezultată din neatenţia şoferului.

Versiune AMG de 350 cai putere

Sub caroserie, Mercedes va oferi aceeaşi gamă de motorizare ca şi în cazul lui A-Klasse hatchback. Noutatea absolută o va reprezenta noul CLA45 AMG, versiunea de performanţă a sedanului coupe, echipată cu un motor de 350 de cai putere şi un nou sistem de tracţiune integrală 4Matic, special dezvoltat pentru modelele care s-au născut pe platforme cu tracţiune faţă.

Lansarea cu public va avea loc abia în luna martie, cu ocazia Salonul Internaţional de la Geneva.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole