autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 25th, 2012

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series Edition, noul safety-car in DTM

Cel mai puternic Mercedes C-Class de serie din toate timpurile, noul C63 AMG Coupe Black Series Edition, animat de un V8 de 6.3 litri, preia rolul de “Safety-Car” în campionatul german de turisme (DTM).

Din punct de vedere tehnic, noua “maşină de siguranţă” este aproape identică cu modelul de stradă C63 AMG Coupe Black Series Edition. Motorul cu arhitectură V8 dezvoltă 510 CP şi un cuplu impresionant de 620 Nm, ceea ce permite bolidului să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.2 sec. şi să atingă o viteză maximă de 300 km/h. Singurele modificări au fost operate la nivelul galeriei de evacuare, care a fost schimbată cu una şi mai performantă, şi a diferenţialului activ spate. Acesta a fost dotat cu un sistem “AMG Track”, care îi conferă o răcire mult mai buna.

Din punct de vedere aerodinamic, “Safety”-ul C63 AMG Coupe Black Series Edition dispune de kit-ul AMG Aerodynamics, alcătuit, în faţă, dintr-un splitter şi două perechi de “aripioare”, montate la extrimităţile paraşocului, pentru un plus de apăsare aerodinamică, iar, în spate, dintr-un eleron cu element central ajustabil. Maşina rulează pe jante de 19 inch, încălţate cu gume Dunlop Sport Maxx Race, de 255/35 R19 (faţă) şi de 285/30 R19 (spate).

La interior, “Safety-Car”-ul are scaune AMG tip scoică, cu centuri în patru puncte, un sistem de radio-comunicaţii special şi un monitor TV.

Din anul 2000 şi până în prezent, Mercedes a fost principalul furnizor de “Safety-Car”-uri în DTM, dar, din cânt în când, le-a mai făcut loc şi celor de la Audi sau BMW.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>