luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiMercedes înviorează segmentul van-urilor prin V-Class, MPV de lux cu dotări de...

Mercedes înviorează segmentul van-urilor prin V-Class, MPV de lux cu dotări de S-Class

Mercedes-Benz a prezentat noul V-Class, urmașul direct al lui Viano și înlocuitorul Clasei R, ieșită din producție anul trecut. Noul MPV full-size se va adresa clienților tradiționali ai limuzinelor de lux și va putea găzdui între șase și opt pasageri.

Clienții vor avea la dispoziție mai multe variante de caroserie și configurații interioare, astfel că lungimea noului Mercedes-Benz V-Class poate varia între 4.900 mm și 5.370 mm. Înălțimea măsoară 1.88 m, Mercedes mândrindu-se cu faptul că noul V-Class va putea fi intra fără probleme în parcările supraetajate sau spălătoriile automate clasice.

Interiorul poate fi configurat în versiuni de 2+2+2 locuri sau 2+3+3, cu una sau două uși laterale culisante, iar banchetele de pe ultimul rând se pot transforma într-un pat extrem de confortabil, în cazul alegerii opțiunii Luxury Sleeper. Scaunele din față sunt reglabile electric și, opțional, pot beneficia de ventilație și de funcție de rotire la 180 de grade, pentru crearea efectului de amfiteatru. Planșa de bord este finisată parțial cu piele, iar gurile de ventilație rotunde și sistemul multimedia cu touchpad și display de 8 inci amintesc de noul C-Class. Opțional se oferă sistem audio profesional Burmester cu 16 difuzoare și subwoofer. Luneta poate fi deschisă separat de hayon, ca parte a pachetului Easy Pack.

Platforma cu tracțiune față este preluată în mare parte de la actualul Viano, aproximativ 20% din structura caroseriei și 10% din componentele minore fiind identice. Toate panourile exterioare sunt, însă, complet noi. Servodirecția electromecanică provine de la noua Clasa C, la fel ca multe dintre sistemele avansate de asistență (Collision Prevention Assist, Attention Assist, Active Park Assist, Blind Spot Assist). Sistemele Agility Select și Agility Control aduc trei setări individuale pentru răspunsul transmisiei, accelerației și tăria amortizoarelor: Economic, Comfort și Sport.

Sub capota lui V-Class vom regăsi un diesel de 2,1 litri cu patru cilindri, disponibil în trei trepte de putere: V200 CDI/136 CP și 330 Nm, V220 CDI/163 CP și 380 Nm și V250 Bluetec/190 CP și 440 Nm. Noul V220 CDI este creditat cu un consum mediu de 5,7 l/100 km, iar V250 Bluetec, cu 6,0 l/100 km, ambele variante fiind mai economice cu 28% decât generația anterioară.

Noul Mercedes V-Class va sosi în showroom-uri în vara acestui an, listele de comenzi urmând să fie deschise în aprilie.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole