autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, apr. 9th, 2012

Mercedes-Benz SL 65 AMG “45th ANNIVERSARY”

SL 65 AMG în mod cert va fi o apariție extrem de rară e drumuri, dar SL 65 AMG “45th ANNIVERSARY” probabil face parte din categoria automobilelor pe care ai șansa să le vezi o dată în viață. Mercedes-Benz a aniversat 45 de ani de existență a diviziei AMG prin lansarea unei serii limitate, doar 45 exemplare, a elitistului roadster. Evenimentul nu este o noutate, compania germană a lansat acum cinci ani CL 65 AMG “40th Anniversary” – un model produs în 40 de exemplare care a ajuns acum un exemplar râvnit de colecționari.

SL 65 AMG “45th ANNIVERSARY” se laudă cu o vopsea specială creată doar pentru seria limitată de 45 exemplare – designo magno graphite. Vopseaua este mată și contrastează elegant cu zone cromate. Grila frontală este brazdată acum de două lamele paralele care susțin sigla Mercedes-Benz. Designul exterior este completat de pachetul din carbon ce include spliter frontal, carcasele oglinzilor retrovizoare și eleronul spate realizate din fibră de carbon. Interiorul a beneficiat și el de o atenție deosebită atât în ceea ce privește materialele cât mai ales cromatica și calitatea finisajelor. Propulsorul V12 dezvoltă 630 CP între 4.800 și 5.400 rpm iar cuplu motor este acum de 1.000 Nm între 2.300 și 4.300 rpm. Viteza maximă este limitată la 250 km/h iar SL 65 AMG “45th ANNIVERSARY” are nevoie de 4 secunde pentru a ajunge la 100 km/h.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>