autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, apr. 21st, 2012

Mercedes-Benz schimbă sistemul de denumire a modelelor sale

Mercedes Benz vrea să schimbe nomenclatorul modelelor sale, după cum reiese dintr-o serie de informații din interiorul companiei, citate de mai multe publicații germane. Motivul este dat de limitarea impusă de actuala scală de denumiri, în special cele cu două și trei litere. De altfel, prima modificare se regăsește pe noul coupe în patru uși, CLA, care ar fi trebuit să se numească CLC, după vechiul sistem. Ce se schimbă, totuși? Modelele principale rămân neschimbate. Celelate însă, cu două și cu trei litere, vor urma reguli noi, în funcție de caroserie și platforma pe care este dezvoltat. Așadar, viitorul CLA ar reprezenta un coupe limousine pe platforma A. Alte denumiri se vor baza pe prefixul SL (sport limousine) sau GL, respectiv GLK va deveni GLC. În consecință, un coupe bazat pe platforma E Class se va numi CLE.

Se pare că vor rămâne neschimbate numele celebre, precum SLR. Până la apariția unor informații oficiale, nu ne rămâne decât să încercăm toate combinațiile posibile.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>