autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 19th, 2012

Mercedes-Benz Concept Style Coupe – informații oficiale

Mercedes-Benz Concept Style Coupe – un studiu care prefigurează viitorul model CLA. Conceptul va fi prezentat în premieră mondială la salonul auto de la Beijing. Mercedes-Benz a prezentat acum o lună un teaser al viitorului său model CLA tot pe blogul oficial al companiei. La salonul auto de la Beijing constructorul german va prezentat în premieră mondială Concept Style Coupe. Din numele studiului Mercedes-Benz ar exista posibilitatea ca viitorul model să se numească CSC. Totuși e blogul companiei viitorul model este numit CLA. Conceptul este un mariaj estetic între un CLS și conceptul F800 prezentat de Mercedes-Benz la salonul auto de la Geneva în 2010.

Versiunea de serie va fi construită pe aceeași platformă cu A Class și B Class. O parte din motorizări fiind comună. Designul exterior este un cocktail de suprafețe concave și convexe. Partea frontală este inspirată de cea a conceptului A Class. Concept Style Coupe beneficiază de portiere fără ramă pentru geamuri, detaliu care sperăm să se regăsească și pe modelul de serie. Linia exterioară este completată de jantele de 20 inch cu design inspirat din cel al unei turbine. Interiorul beneficiază de o interpretare sportivă, multe dintre finisări fiind realizate din fibră de carbon, inclusiv tuburile ceasurilor de bord.

Deși spectaculos din perspectivă cromatică și a materialelor utilizate, designul planșei de bord este asemănător cu cel dintr-un A Class și B Class. Rămâne de văzut dacă modelul de serie va prelua tema cu patru scaune individuale sau dacă bancheta spate va oferi trei locuri. Concept Style Coupe este echipat cu un propulsor de doi litri turbo care dezvoltă 211 CP. Puterea este livrată spre cele două punți cu ajutorul sistemului 4Matic prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj 7G-DCT. Conceptul are o lungime de 4.637 mm, o lățime de 1.891 mm și o înălțime de 1.398 mm.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>