luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiMazda3 Sedan a fost dezvăluit oficial (galerie foto)

Mazda3 Sedan a fost dezvăluit oficial (galerie foto)

După ce a dezvăluit a treia generație a noului Mazda3 în cadrul unui eveniment desfășurat la Londra în cursul săptămânii trecute, constructorul japonez a publicat și primele imagini ale derivatului sedan. Ca și actualul model, Mazda3 va dispune și de o caroserie în trei volume, destinată în principal piețelor emergente.

Așa cum era de așteptat, varianta cu portbagaj preia aspectul frontal al hatchback-ului și mizează pe un design posterior inspirat de sora mai mare, Mazda6. Acesta păstrează spiritul agresiv al filosofiei de design Kodo, inaugurată de crossover-ul CX-5 și Mazda6. Interiorul va fi preluat tot de la varianta cu cinci uși, simplist și adaptat noilor tehnologii. Portbagajul va crește și el urmând să însumeze ușor mai mult decât cel al hatchback-ului, estimat deja la 350 de litri.

Mazda nu a publicat informații despre gama de motorizări, însă sub capotă se vor afla unitățile fratelui cu cinci uși. Includem aici motorizările SkyActiv de 2.0 litri 155 de cai și 2.5 litri 185 de cai putere. Piețele mai mici vor primi și unitatea entry-level pe benzină de 1.5 litri și 100 de cai. Nu va lipsi nici dieselul SkyActiv-D de 2.2 litri și 150 de cai putere.

Unitățile vor fi putea fi alăturate unei cutii manuale cu șase trepte sau uneia automate. Debutul european oficial va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în acestă toamnă, urmând ca lansarea sa comercială să înceapă abia spre sfârșitul anului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole