autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iun. 5th, 2012

Mazda a prezentat la Leipzig Motor Show conceptul MX-5 Yusho

Este ușor ciudat să vorbești despre un Concept Car bazat pe un model care se apropie de finalul carierei. Totuși Mazda împreună cu tuner-ul amercian Flyin Miata au prezentat un model dopat cu un compresor mecanic care dezvoltă 241 CP. Mazda MX-5 Yusho este numit concept de către japonezi, dar în comunicatul de presă ei orbesc ca despre un model de serie. Asta pentru că modificările aduse modelului sunt accesibile grație tunerului amarican Flyin Miata.

Acesta a funizat un kit de mărire a puterii motorului la 241 CP care include un compresor mecanic, un intercooler, precum și un nou program de management al motorului. Mazda a adus ceva modificări interne agregatului MZR de 2 litri. Au fost montate noi injectoare, pistoanele sunt furnizate de Cosworth și s-a optat pentru un catalizator sport. A crecut și cuplul motor, nu doar puterea, acum vorbim de 274 Nm disponibili la 5.400 rpm. Și evacuarea a fost modificată, acum aceasta este centrală cu două finale, iar sunetul poate fi reglat. Evacuarea este integrată în difuzorul spate realizat din carbon.

Modelul este echipat cu o cutie manuală cu șase trepte, raportul primar a fost redus la 4.1 pentru a optimiza reprizele în orice treaptă a cutiei. Suspensia a fost și ea modificată, s-a optat pentru amortizoare de la Bilstein, arcurile mai scurte au fost comandate la Eibach și au fost utilizate bare antiruliu mai groase. Mașina a fost echipată cu jante de 17 inch și pneuri semi-slick furnizate de Toyo. Mx-5 Yusho a fost echipată cu un ambreiaj sport. La interior remarcăm volanul sport și scaunele Recaro. Pentru europeni doar un concept prezentat la Leipzig, pentru americani o realitate grație tunerului Flyin Miata. Dacă Mazda va produce, chiar și o serie limitată MX-5 Yusho, vorbim despre un roadster extrem de apetisant, unul care ajunge la 240 km/h.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>