luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiMaybach ar putea renaște sub forma unei ediții speciale a noului Mercedes...

Maybach ar putea renaște sub forma unei ediții speciale a noului Mercedes S-Class

Maybach, brandul defunct de lux al grupului german Daimler, ar putea fi readus la viață, Mercedes luând în considerare asocierea titulaturii exclusiviste cu viitoarea versiune de vârf a noii Clase S.

Noul model, care va rivaliza cu limuzinele produse de Rolls-Royce și Bentley, va fi prezentat în această toamnă, la Salonul Auto chinez de la Guangzhou. Designul exterior nu va aduce noutăți majore față de versiunile clasice ale noii Clase S, însă interiorul va propune o finisare superioară și mai mult spațiu pentru pasagerii celor două locuri individuale din spate. Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 de centimetri faţă de versiunea extinsă a S-Class, devenind cea mai lungă limuzină din gama Mercedes, până la lansarea unei versiuni şi mai lungi denumită Pullman.

Viitoarea variantă de top a Clasei S nu fi, însă, redenumită Maybach, urmând să fie produsă în continuare sub sigla Mercedes-Benz. Numele mărcii nobile, închise la finele anului trecut, va fi folosit exclusiv ca un titlu suplimentar, ales pentru a desemna noua ediție specială și nu ca un brand separat.

Dieter Zetsche, șeful Mercedes, este de părere că noua Clasă S va reuşi să aibă succes acolo unde Maybach a eşuat.

“Reputaţia modelului este inegalabilă. Repoziţionarea Clasei S la polul extrem al clasei de lux ne va permite să ne consolidăm prezenţa la acest nivel extrem de rarefiat şi ne va ajuta să echilibrăm gama de produse.”

Noul Mercedes Clasa S (nume de cod W222) va avea cinci variante de caroserie, spre deosebire de trei, în trecut. Din program vor face parte o limuzină cu ampatament normal şi o limuzină cu ampatament lung, o versiune Pullman, iar din 2014 un coupe şi un cabriolet cu patru locuri somptuoase.

Daimler a oprit producţia limuzinelor Maybach în 2012, după ce eforturile destinate comercializării unor maşini bazate pe un design unic şi pe un preţ de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes în rândul clienţilor. Doar 200 de automobile Maybach au fost vândute în 2011

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole