joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiMașinile Saab produse în China vor avea o nouă siglă

Mașinile Saab produse în China vor avea o nouă siglă

Oficialii producătorului de automobile Saab au decis să schimbe sigla brandului, iar acest lucru va fi pus în practică imediat ce se va relua producţia, adică spre sfârşitul acestui an.

Compania National Electric Vehicle Sweden (NEVS), cea care deţine Saab, a prezentat presei noua siglă ce va fi folosită pentru modelele Saab. Ea este creaţia agenţiei Stockholm Design Lab şi foloseşte două nuanţe de gri (în loc de albastru, aşa cum arăta înainte). Numele “Saab” este poziţionat central, iar fontul a fost păstrat, el fiind acelaşi din 1970. Siglele ce vor fi montate pe maşini vor avea numele Saab scris cu argintiu, iar culoarea gri din fundal va fi înlocuită cu alb. Sigla cu două nuanţe de gri va fi utilizată pentru broşuri şi documente oficiale.

NEVS dorea să păstreze sigla actuală, însă există mai multe probleme care i-au făcut pe chinezi să ia această decizie. În primul rând, simbolul grifonului este deţinut de Scania, companie care a făcut parte din Saab până în 1995. Ei au refuzat oferta NEVS şi nu au fost de acord ca grifonul să apară pe o maşină care nu este fabricată în Suedia. Foştii proprietari ai mărcii Saab doreau să revină în uzina din Trollhattan, dar maşinile vor fi construite într-o fabrică de asamblare din China. Cel mai probabil, producţia va demara spre finalul acestui an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole