joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieMaserati adaugă un schimb suplimentar, dedicat noului Ghibli, la uzina din Torino

Maserati adaugă un schimb suplimentar, dedicat noului Ghibli, la uzina din Torino

Maserati adaugă un schimb suplimentar la uzina din Torino, începând cu data de 29 aprilie. Decizia prevesteşte demararea producţiei noului Ghibli, modelul “marilor speranţe” care va ajuta casa italiană să atingă ţinta de producţie anuală extrem de ambiţioasă de 50.000 de unităţi, programată pentru 2015.

Noul Ghibli va fi produs pe aceeaşi linie de asamblare cu Quattroporte, cel mai mic Maserati din istorie urmând să facă parte dintr-o nouă linie extinsă de modele, care va include şi viitorul SUV Levante, aşteptat pe piaţă în 2014.

Tracţiunea spate şi motorizările nobile cu şase cilindri, dezvoltate cu ajutorul specialiştilor de la Ferrari, vor fi standard, tracţiunea integrală urmând să fie disponibilă pentru modelul de vârf pe benzină. Ghibli va fi primul Maserati echipat cu un diesel, creditat cu o putere maximă de aproximativ 270 CP, în timp ce fanii motoarelor alimentate cu benzină vor avea la dispoziţie un V6 bi-turbo de 3 litri, oferit în versiuni de 330 şi 410 CP.

Grupul Fiat mizează pe succesul brandurilor de lux Maserati şi Alfa Romeo pentru a contracara declinul livrărilor din Europa şi a reveni la profit, după un an 2012 marcat de pierderi financiare ce au atins pragul de 738 de milioane de euro. În total, italienii vor investi 1,2 miliarde de euro în revitalizarea actualei game de modele şi extinderea fostei uzine Bertone de la Torino.

Sergio Marchionne, şeful Fiat şi artizanul revenirii Maserati, încearcă să reproducă, astfel, succesul de care se bucură brandurile premium germane, în încercarea de a creşte marjele de câştig şi, mai ales, de a elimina problema supracapacităţii de producţie a fabricilor Grupului din Europa.

În România, noul Maserati Ghibli va putea fi comandat începând din luna iunie. Preţul de pornire a fost stabilit la 53.000 de euro fără TVA, cotaţie valabilă pentru modelul diesel entry-level, cu tracţiune spate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole