autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iun. 17th, 2013

Legenda Audi Quattro renaște sub forma unui nou concept de 650 CP și 1.300 kg

Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie, va găzdui premiera unei evoluții a conceptului Audi Quattro, un nou pas spre confirmarea intrării în producție a unei versiuni finale de serie care va readuce la viață spiritul legendarului model supersport lansat în 1984, anunță publicația olandeză Autoweek.

Deși platforma tehnică va fi preluată de la actualul A5, noul Quattro va cântări mai puțin de 1.400 kg. Secretul masei reduse va fi folosirea unui mix high-tech de materiale ușoare, precum fibra de carbon ranforsată cu plastic (CFRP), magneziul și aluminiul.

Pentru a cinsti cum se cuvine moștenirea sportivă adusă de numele Quattro, noul concept va renunța la serviciile motorului de 2,5 litri în cinci cilindri în favoarea unui V8 bi-turbo, preluat de la actualul RS7. Puterea va urca însă la aproximativ 650 CP, suficient pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc în mai puțin de 3,5 secunde, valoare demnă de lumea curselor.

Modelul de serie va sosi pe piață în 2014, la timp pentru aniversarea a trei decenii de la debutul modelului care la mijlocul anilor 80 domina cu o nonșalanță de invidiat campionatul mondial de raliuri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>