miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiKia Soul electric va avea una din cele mai bune autonomii de...

Kia Soul electric va avea una din cele mai bune autonomii de pe piață: 200 km

Kia se numără printre ultimii mari constructori care încă nu au lansat o mașină electrică, însă prima pe care o pregătesc, Soul EV, se află deja în faza de pre-lansare. Primele informații despre acesta arată că producătorul coreean vrea să intre direct în top cu Soul electric, din punct de vedere al autonomiei bateriei electrice. Aceasta a fost anunțată că va atinge 194 de kilometri, în condiții normale de rulare, ceea ce o face una dintre cele mai performante mașini electrice după acest criteriu. Cele mai noi automobile electrice lansate pe piață sunt BMW i3, cu o autonomie de până la 160 km (190 km în regim ECO PRO), Renault ZOE, cu 210 km autonomie, sau Ford Focus EV, care rulează până la 122 de km cu o singură încărcare. Mașina Anului în Europa în 2011, Nissan Leaf, are o autonomie de 120 km. Bateria cu cele mai bune performanțe și o autonomie de peste 400 de km se regăsește pe Tesla Model S, un model sport, de lux, cu un preț pe măsură. Încărcarea rapidă a bateriei de pe Kia Soul se va face în 30 de minute, ceea ce reprezintă un avantaj, pe lângă cel al autonomiei.

Kia Soul EV va avea și un al doilea atu la momentul lansării, deoarece se anunță un preț de lansare pentru piața din SUA de 25.000 de dolari, o lovitură de marketig, având în vedere că doar modelele Renault mai au un nivel atât de scăzut al prețului, în condițiile în care bateria este închiriată separat, la modelele frațuzești.

Printre inovațiile tehnologice care vor ajuta Kia Soul să atingă aceste performanțe se numără managementul inteligent al instalațiilor, care vor detecta numărul de persoane din mașină și își vor reduce capacitatea pentru a nu risipi energie. O aplicație de mobil va permite șoferului să controleze diverse device-uri, de exemplu aerul condiționat.

Kia Soul electric este așteptat să fie lansat anul viitor, foarte posibil la unul din saloanele de la Detroit sau New York.

Specificații

–  Motorul electric va avea 109 CP și 285 Nm

–  Autonomia bateriei Li-ion de 27 KWh va depăși 194 km

–  Accelerația de la 0 la 100 km va fi de 12 secunde, iar viteza maximă va deăși 145 km/h

– Timpul de încărcare va fi de 5 ore la 240 V și de 25 de minute la 380 V, 100 KW

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!