joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiKia Cross GT, conceptul unui SUV cu 7 locuri, mai mare decât...

Kia Cross GT, conceptul unui SUV cu 7 locuri, mai mare decât Sorento

Conceptul Cross GT este surpriza pregătită de Kia pentru Salonul Auto de la Chicago (9-18 februarie). Acesta prefigurează un viitor SUV cu şapte locuri, posibil înlocuitor al modelului Sedona/Borrego. Mai mare decât actualul Sorento, Cross GT ne dă indicii şi despre noua direcţie de stil a casei coreene.

“Inspirat de natură, condus de tehnologie“ este motto-ul care i-a inspirat pe designerii Kia atunci când au creat prototipul. Descris drept un crossover cu pretenţii premium, Cross GT ar putea marca inclusiv intrarea brandului coreean pe o nouă nişă, cea a coupe-urilor înălţate cu aspect de SUV, cunoscute sub denumirea generică SUC, Sport Utility Crossovers. Modelul de serie ar putea deveni, astfel, o alternativă de buget la BMW X6 şi Acura ZDX sau la viitoarele Mercedes MLC şi Audi Q6.

Kia nu a confirmat încă disponibilitatea viitoarei versiuni de serie pe piaţa din Europa.

Vânzările grupului Hyundai-Kia au atins un nou record de 7,12 milioane de vehicule, în 2012. Planurile de viitor prevăd introducerea unor modele complet noi care vor intra în competiţie directă cu produsele germane din clasa premium.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole