autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 12th, 2012

Karl Strake, șeful Opel, schimbat surprinzător din funcție

General Motors a anunțat schimbarea șefului Opel, Karl-Friedrich Strake, la aproximativ un an de la instalarea sa în funcție. Acesta va primi „însărcinări speciale”, în subordinea directă a CEO-ului GM Dan Akerson.

Până la numirea unui șef al mărcii europene din portofoliul GM, conducerea va fi asigurată de vicepreședintele Steve Girsky, în prezent președinte al consiliului de supervizori al Adam Opel AG. În declarația lui Akerson, acesta a adus elogii lui Karl Strake, spunând că „ a muncit fără oboseală, sub presiune, pentru a stabiliza acest business și vom încerca să construim bazându-ne pe succesul său.”

Karl Strake l-a înlocuit pe Nick Reilly în 2011, iar de anul acesta a devenit șeful GM Europe. Nu sunt cunoscute motivele reale pentru care a fost schimbat Strake, dar analiștii sunt de părere că business-planul pe termen mediu, prezentat de șeful Opel în urmă cu puțin timp boardului, ar putea fi motivul schimbării sale. Conducerea GM este nemulțumită că nu poate opri pierderile Opel, care se ridică la circa 14 miliarde de euro în ultimii 12 ani. GM a devenit profitabilă după trecerea printr-un proces de faliment, însă operațiunile europene sunt departe de a contribui la acest profit. Mai mulți membri ai conducerii Opel s-au arătat surprinși de schimbare, potrivit publicațiilor germane.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>