joi, februarie 22, 2024
AcasăLansari RomaniaJeep Grand Cherokee facelift - lansare oficială pe piața românească

Jeep Grand Cherokee facelift – lansare oficială pe piața românească

După ce a debutat în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Geneva, noul Jeep Grand Cherokee facelift a ajuns şi în România. SUV-ul americanilor îşi propune să fure din publicul unor modele consacrate, cum sunt Toyota Land Cruiser şi Volkswagen Touareg.

Faceliftul aduce cu sine o faţă nouă pentru Grand Cherokee. Acesta dispune acum de o grilă proaspătă, de un spoiler redesenat, de lumini LED diurne, înglobate în blocurile optice, precum şi de stopuri distincte.

Pentru interior, Jeep a pregătit un volan complet nou, cu trei spiţe, materiale evoluate calitativ, lemn superior şi tapiţerie din piele fină, botezată natura Plus. Tot la nivel estetic se poate nota şi prezenţa unor instrumente de bord digitale şi a unui ecran tactil de 8.4 inch.

Gama de motorizări disponibilă în România va include doar două motorizări. Primul este un diesel V6 de 3.0 litri, capabil să dezvolte 250 de cai putere la 4000 de rotaţii şi un cuplu motor de 550 Nm pe o plajă de turaţii cuprinsă între 1800 şi 2800 de rotaţii. Unitatea este oferită doar alături de cutia automată cu opt rapoarte, capabilă să-i garanteze SUV-ului un consum mediu de 7.5 litri/100 de km şi o rată a emisiilor de 198 k/km.

Cel de-al doilea motor disponibil pe piaţa din România este performantul Hemi V8 de 6.4 litri, capabil să garanteze 468 de cai putere la 6250 de rotaţii şi un cuplu motor de 624 Nm la 4100 de rotaţii. Nici din această ecuaţie nu lipseşte cutia automată cu 8 rapoarte, de provenienţă ZF. Ea ajută SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 257 km/h. Valoarea medie a consumului ajunge la 14 litri/100 de km.

Preţurile noului Grand Cherokee facelift pleacă de la 54.000 de euro cu TVA inclus, pentru dieselul V6 în varianta Limited. Oferta promoţională reduce însă valoarea la 48.600 de euro. Modelul mai este disponibil şi alături de variantele Overland, cu un preţ de 64.000 de euro, şi Summit, disponibil de la 69.000 de euro. Pentru cei care se gândesc deja la V8-ul Hemi trebuie să îşi facă socoteli începând cu 74.700 de euro, aceasta fiind şi cea mai scumpă alternativă din gama SUV-ului.


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole