luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiInitiale Paris, un posibil show-car la Mondial de l'Automobile pentru a anunța...

Initiale Paris, un posibil show-car la Mondial de l’Automobile pentru a anunța viitorul brand premium

Renault se pregătește să lanseze un sub-brand premium, după modelul DS al celor de la Citroen, după cum a anunțat ministrul Industriei din Franța, Arnaud Montebourg.

„Urmează să creeze modele pentru piața upmarket, cred, deoarece ei au decis să meargă și să lupte”, spune minsitrul francez într-un interviu acordat mai multor publicații. Oficialii Renault au refuzat să comenteze afirmațiile ministrului. Guvernul Franței este acționar al Renault cu 15, un procent aproximativ egal cu cel deținut de Nissan. Japonezii au propriul brand premium, Infiniti, care ar urma să fie concurat de viitoarele modele premium ale Renault. De asemenea, un alt acționar și partener al francezilor este grupul Daimler, cu 3, care produce automobilele Mercedes-Benz.

În ciuda, absenței oricăror comentarii, unul din șefii companiei franceze, Carlos Tavares, cel care conduce în mod direct compania în absența lui Carlos Ghosn, având funcția de Chief Operating Officer, a declarat jurnaliștilor de la Automotive News, în luna iulie, că s-a luat în calcul lansarea unei serii cu numele Initiale Paris, pentru segementele premium. Acestea ar putea fi modele actuale, ridicate cu ajutorul unor dotări suplimentare și finisaje, la rangul de premium sau măcar upmarket. Ulterior, ar putea fi dezvoltate modele noi, independente, doar pentru noul brand, după modelul utilizat de Nissan cu Infiniti în urmă cu 23 de ani. De asemenea, ar putea utiliza tehnologie de la partenerii Daimler.

Denumirea Initiale a fost folosită de Renault în 1995, pentru unul din conceptele sale, expus la un salon mai puțin cunoscut, în Paris. Ulterior, la denumire a fost adăugat Paris și a fost folosită ca atare pentru unele echipamente de top. Initiale Paris a câștigat, se pare, competiția internă, împotriva denumirii Alpine. Aceasta va rămâne dedicată doar modelelor cu caracter sportiv.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole