autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, oct. 7th, 2013

Hyundai este primul constructor auto care renunţă la prizele de 12V şi, implicit, la brichete

Veşti proaste pentru fumători. Hyundai face primul pas în eliminarea prizelor de 12V şi, implicit, a brichetelor, devenind primul constructor care nu îşi va mai echipa maşinile cu clasicul socket rotund.

Prizele de 12V vor fi înlocuite cu porturi USB, dotare apreciată de clientela tânără şi de utilizatorii gadget-urilor de ultimă generaţie.

Schimbarea se aplică, pentru început, doar modelelor comercializate în ţara natală, Coreea de Sud, însă, în funcţie de reacţia publicului, aceasta ar putea fi introdusă inclusiv pe exemplarele dedicate pieţelor din Europa şi Statele Unite.

Aversiunea pentru ţigări este în plin avânt în industria auto. Tot mai mulţi producători renunţă la includerea brichetelor sau a scrumierelor în pachetul de dotări standard. Americanii de la Chrysler sunt cei care au dat tonul, odată cu introducerea unui cost suplimentar pentru scrumiere, în anii ’90.

Potrivit Financial Times, cele mai noi studii arată că peste 75 dintre şoferii din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia sunt împotriva fumatului la volan.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>