autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, dec. 19th, 2013

Honda aduce crossoverul de oraș Vezel în Europa, în maximum doi ani

Honda confirmă lansarea crossoverului de oraș Vezel pe piața din Europa. Acesta va sosi în showroom-urile europene în 2015 și reprezintă răspunsul japonezilor la boom-ul comercial fără precedent al segmentului patentat și, dominat în același timp, de Nissan Juke.

Comercializarea noului model a demarat deja în Japonia, pe piața natală Honda Vezel având un preț de bază de 1,87 milioane de yeni, echivalentul a aproximativ 18.147 de dolari americani.

Noul crossover de oraș împarte platforma tehnică și majoritatea motorizărilor cu citadina Jazz. Modelele entry-level sunt animate de o unitate aspirată de 1,5 litri, pe benzină, oferită exclusiv în compania unei transmisii de tip CVT.

Pe piața niponă, clienții pot opta și pentru o variantă hibridă a lui Vezel, care se folosește de serviciile unui propulsor pe benzină de 1,5 litri, din noua generație Earth Dreams, cuplat la un motor electric de 22 kW. Transmisia este asigurată de o cutie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Honda nu a confirmat disponibilitatea acestei versiuni pe piața din Europa.

Noul crossover Vezel are un rol crucial în îndeplinirea ambițiilor actualului președinte Honda, Tanakobu Ito, de a duce vânzările companiei la peste 6 milioane de mașini pe an, până în 2017. În anul fiscal încheiat la 31 martie 2013, Honda a livrat 4,01 milioane de unități.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>