joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieGM a numit prima femeie CEO din industria auto

GM a numit prima femeie CEO din industria auto

General Motors va fi condusă de prima femeie Chief Executive Officer din istoria automobilului, după ce Mary Barra, anterior vicepreședinte pentru dezvoltare, a fost numită în loucl lui Dan Akerson. Acesta din urmă s-a retras, la vîrsta de 65 de ani, din cauza unor probleme de sănătate ale soției.

În poziția de președinte al GM a fost numit Dan Ammann, în vârstă de 41 de ani, anterior vicepreședinte și CFO. Va conduce nemijlocit brandurile Chevrolet și Cadillac.

Mai multe schimbări au fost realizate la vîrful General Motors, autorul acestei strategii de personal fiind chiar Dan Akerson, cel care a condus compania după restructurarea acesteia și ieșirea din insolvență.

De asemenea, Steve Girsky, vicepreședinte, șeful strategiei corporate, va păstra doar un rol de consultanță înainte de a părăsi definitiv compania.

Mary Barra, prima femeie CEO din industria auto, are 51 de ani și lucrează în cadrul GM încă din perioada în care era studentă, avansând apoi ca inginer în uzinele Pontiac, acolo unde tatăl său lucrase timp de 39 de ani.

Toate schimbările de la vârful GM vor intra în vigoare în luna ianuarie 2014.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole