autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, dec. 10th, 2013

GM a numit prima femeie CEO din industria auto

General Motors va fi condusă de prima femeie Chief Executive Officer din istoria automobilului, după ce Mary Barra, anterior vicepreședinte pentru dezvoltare, a fost numită în loucl lui Dan Akerson. Acesta din urmă s-a retras, la vîrsta de 65 de ani, din cauza unor probleme de sănătate ale soției.

În poziția de președinte al GM a fost numit Dan Ammann, în vârstă de 41 de ani, anterior vicepreședinte și CFO. Va conduce nemijlocit brandurile Chevrolet și Cadillac.

Mai multe schimbări au fost realizate la vîrful General Motors, autorul acestei strategii de personal fiind chiar Dan Akerson, cel care a condus compania după restructurarea acesteia și ieșirea din insolvență.

De asemenea, Steve Girsky, vicepreședinte, șeful strategiei corporate, va păstra doar un rol de consultanță înainte de a părăsi definitiv compania.

Mary Barra, prima femeie CEO din industria auto, are 51 de ani și lucrează în cadrul GM încă din perioada în care era studentă, avansând apoi ca inginer în uzinele Pontiac, acolo unde tatăl său lucrase timp de 39 de ani.

Toate schimbările de la vârful GM vor intra în vigoare în luna ianuarie 2014.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] PSA, care ar fi putu fi motivul acestei retrageri, au fost dezmințite de șefii GM. La scurt timp, a fost anunțată o nouă conducere a companiei, Dan Akerson anunțând că se retrage începând cu luna […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>