autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 30th, 2012

GM dezvoltă un sistem wireless de detectare a pietonilor şi bicicliştilor (VIDEO)

Preocuparea constructorilor de automobile în ceea ce priveşte evitarea accidentelor este din ce în ce mai accentuată. Dacă unii au dezvoltat sisteme ce “simt” iminenţa unui accident şi pretensionează frânele sau chiar frânează singure, iar alţii au dotat maşinile cu camere video termice, pentru vedere pe timp de noapte, General Motors a anunţat că lucrează la un sistem wireless, capabil să detecteze pietonii, bicicliştii sau alţi şoferi prin conectarea la smartphone-urile acestora.

Botezat Wi-Fi Direct, sistemul foloseşte tehnologia “peer-to-peer” wireless disponibilă pe majoritatea smartphone-urilor, pentru a comunica cu acestea, şi un senzor pentru detectarea obstacolelor deja folosit în industria auto, alertând şoferul de apropierea unui pieton sau a unui biciclist ce posedă un gadget echipat şi el cu Wi-Fi Direct. De asemenea, specialiştii GM lucrează la o aplicaţie complementară, ce va putea fi descărcată de petoni sau biciclişti şi va ajuta la identificarea acestora ca “Bike messenger” sau “Construction worker”, de exemplu.

Sistemul de detectare wireless a pietonilor face parte din programul GM de “comunicare” vehicul-infrastructură (V2I) şi vehicul-vehicul (V2V), ce va furniza şoferilor informaţii în timp util cu privire la pericolele iminente, precum o maşină care se deplasează încet, o intersecţie aglomerată sau o trecere de pietoni, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă.

“Noul sistem wireless poate atenţiona şoferii cu privire la un pieton care iese, de pildă, din spate unei maşini parcate, sau a unui biciclist care merge în unghiul mort al oglinzilor”, a explicat un oficial GM.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>