luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieGlobal Safety Textiles deschide o a doua fabrică de airbaguri la Sighișoara

Global Safety Textiles deschide o a doua fabrică de airbaguri la Sighișoara

Nemții de la Global Safety Textiles investesc 46 milioane de euro într-o nouă facilitate de producție, situată la mai puțin de 10 kilometri de actuala fabrică de airbaguri de la Sighișoara. Contribuția statului român se ridică 18,5 milioane de euro.

În prezent, capaciatea maximă de producție a uzinei Global Safety Textiles de la Sighișoara se ridică la circa 180.000 de airbaguri pe săptămână. Cadența țintă a noii facilități din Albești nu a fost încă stabilită.

Global Safety Textiles are o tradiție îndelungată în industria textilă, bazele companiei germane fiind puse în 1836, odată cu inaugurarea unei mici fabrici de funde situată în Bad Säckingen. În 2011, fostul proprietar ITG Global a fost preluat de grupul chinez Hyosung, specializat în producția de airnaguri.

În prezent, cei aproximativ 600 angajați de la Sighișoara ai conglomeratului chinezo-german realizează procese complexe de tăiere și coasere a airbag-urilor. Deschiderea noii uzine de la Albești va crea circa 400 locuri de muncă suplimentare.

Global Safety Textiles are statut de furnizor de rang doi, ceea ce înseamnă că subansamblele complementare produse în România sunt trimise unor furnizori de rang unu, precum Autoliv sau Takata, pentru a fi integrate în mecanismul complet de airbarg.

Potrivit presei internaționale, ridicarea celei de-a doua facilități de producție Global Safety Textiles din România nu este deloc întâmplătoare, la Albești urmând să fie mutate operațiunile din Cehia, țară pe care grupul-mamă Hyosung o va părăsi până la finele acestui an.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole